De omgeving

Bungalowpark de Westhoek ligt in het buurtschap Aagtdorp, gelegen tussen Schoorl en Bergen. Het gebied staat bekend om zijn rustig en landelijk karakter en grenst aan het gedeeltelijk bebost duingebied.De kleine maar gezellige dorpskern van Schoorl beschikt over winkelfaciliteiten en is tevens bekend om zijn klimduin dat is omringd door een aantal leuke restaurantjes.Ook ’s winters is het prachtig om door het duingebied te wandelen en het centrum te bezoeken.Het duingebied van Schoorl kenmerkt zich door de prachtige dennen- en loofbossen afgewisseld met heidebegroeiing en zo nu en dan een duinmeertje. Het gebied is zeer uitgestrekt en ideaal voor de fiets- of wandelliefhebber. Ook is er een heel leuk traject voor de mountainbiker (15 km.lengte)!

In het duingebied van Schoorl ligt het bezoekerscentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer, in dit centrum wordt ingegaan op het ontstaan en de geschiedenis van de Schoorlse duinen en de aanwezige flora en fauna. Naast het bezoekerscentrum is een water- en zandattractie aangelegd, erg leuk voor de (ook kleine) kinderen!.Het strand van Schoorl aan Zee is op zo’n 4,5 km gelegen en uitsluitend per fiets of wandelend te bereiken. Wilt u met de auto naar het strand dan kunt u naar Bergen aan Zee, naar Camperduin of Hargen aan Zee (ongeveer 7 km.).Is het slecht weer dan kunt u genieten van het overdekte zwembad van Bergen op zo’n 1,5 km afstand van het park gelegen. Op loopafstand van het park is ook een manege aanwezig.


Voor Sport & Leissure op het strand en in de Schoorlse duinen kan men terecht bij “De Jongens Uit Schoorl”.Met keuze uit Actieve, recreatieve en zelfs passieve arrangementen. Een greep uit de activiteiten zijn: branding raften, golfsurfen, blowkarten, beach-en discgolf etc.De prachtige dorpskern van Bergen kenmerkt zich doordat het is gebouwd rondom de Ruinekerk daterend uit de 15e eeuw. Ook zijn er fraaie gebouwen te ontdekken in de stijl van de ‘Amsterdamse School’. Het dorp is bekend om zijn kunstenaars. Werken uit onder meer de ‘Bergensche School’ kunt u bezichtigen in het Museum Kranenburgh. In de zomer zijn er diverse kunst- en antiekmarkten en tussendoor kunt u genieten van een verfrissing of versnapering in een van de leuke restaurantjes die het dorp rijk is.